FreeCAD 0.19 on julkaistu

FreeCAD 0.19 on julkaistu

FreeCAD 0.19 on julkaistu maaliskuun 20 päivänä. FreeCAD 0.19 on lisenssivapaa avoimen lähdekoodin parametrinen 3D-mallinnusohjelma, joka on kehitetty ensisijaisesti kaikkeen koneenrakennukseen ja tuotesuunnitteluun. FreeCAD:ssä on modulaarinen ohjelmistoarkkitehtuuri, joka mahdollistaa valtavan määrän lisäosia käyttöön itse ohjelmaa muuttamatta. Ja nyt sen voit ottaa käyttöön ketterästi.

FreeCAD:a on kehitetty vuodesta 2002 lähtien ja nyt se tarjoaa valtavan määrän hienoja 3D- mallinnusominaisuuksia. FreeCAD:a kehittävät alan innostuneet ekspertit, joista on muodostunut laaja kasvava yhteisö ympäri maailmaa. Ohjelman kehitystyö tehdään suureksi osaksi vastikkeetta ja lahjoitusten avulla. Ehtona on, että se on lisenssivapaa ja avoimen koodin ohjelma, joten se ei tule koskaan maksulliseksi. Myös suomalaisia kehittäjiä on mukana, joten ohjelma on osittain suomenkielinen. FreeCAD:sta on käännetty tällä hetkellä Suomeksi lähes 70%.

FreeCAD 0.19 on julkaistu

FreeCAD-lisenssistä kerrotaan

Kaikki käyttäjät: Kuka tahansa voi ladata, käyttää ja jakaa FreeCAD:a ilmaiseksi ilman rajoituksia. Sinun kopiosi FreeCAD:sta on todella sinun, samoin kuin FreeCAD:lla tuottamasi tiedostot. Sinua ei pakoteta päivittämään FreeCAD:a tietyn ajan kuluttua, eikä rajoittamaan  FreeCAD:n käyttöä toisenlaiseksi. FreeCAD:n käyttö ei sido sinua minkäänlaisiin sopimuksiin tai velvoitteisiin. FreeCAD-lähdekoodi on julkinen ja se voidaan tarkastaa, joten on mahdollista todentaa, että se ei tee mitään asioita tietämättäsi, kuten yksityisten tietojen lähettämistä jonnekin.

Ammattikäyttäjät: FreeCAD:a voidaan käyttää vapaasti mihin tahansa tarkoitukseen, yksityiseen, kaupalliseen tai institutionaaliseen. Mikä tahansa FreeCAD-versio voidaan ottaa käyttöön ja asentaa mihin tahansa, ja miten monta kertaa tahansa. Voit myös muokata ja mukauttaa FreeCAD:a omiin tarkoituksiisi ilman rajoituksia. Et kuitenkaan voi asettaa FreeCAD-kehittäjiä vastuuseen mahdollisista vahingoista tai liiketoiminnan menetyksistä, joita voi aiheutua FreeCAD:n käytöstä.

Tiedostot: FreeCAD:lla tuotettuihin malleihin ja muihin tiedostoihin ei sovelleta mitään edellä mainittuja lisenssejä, eikä niihin ole sidottu minkäänlaisia ​​rajoituksia tai omistusoikeuksia. Tiedostosi ovat todella sinun.”

FreeCAD 0.19 uudet ominaisuudet

FreeCAD 0.19 on julkaistu ja siinä on nyt useita uusia hienoja ominaisuuksia. Monet työpöydät, kuten Sketcher, Part, PartDesing, Path ja TechDraw ovat saaneet uusia lisäominaisuuksia. Samoin uusia lisäosia ja kirjastoja julkaistaan jatkuvasti. Esimerkiksi pultti- ja profiilikirjastot voit ladata nyt helposti, Lisäosien hallinnan (Addon Manager) kautta, ja tietysti nämä kaikki ilmaiseksi. Suomenkielisiä valikoita on tullut huomattavasti lisää.

FreeCAD 0.19- versioon on tullut kokonaan uusi työpöytä Assembly4, joka on erittäin hyvä kokoonpanojen rakentamiseen. Siinä osat paikoitetaan kokoonpanoon paikallisten koordinaattien mukaan. Kokoonpanoon voidaan tuoda toisia kokoonpanoja, alikokoonpanoja ja näitä voi olla monella tasolla, ohjelma ei rajoita sitä. Tällöin isot ja monimutkaiset kokoonpanot voidaan jakaa ohjelmassa pienempiin osiin ja moduleihin, jolloin niiden suunnittelu ja käsittely helpottuu.

Path- työtilassa (ohjelman CAM ominaisuus) voit tehdä 3D-pinnoille työstöratoja sekä koveralle että kuperalle pinnalle. Samoin siltä löytyy nyt myös 4:lle akselille muutama avustava toiminto. FreeCAD:sta voit helposti generoida monimutkaisistakin kappaleista G-koodia 3- ja 4-akselisille CNC- työstökoneille.

FreeCAD- käyttäjäksi helposti

FreeCAD lukee ja kirjoittaa moniin avoimiin tiedostomuotoihin, kuten STEP, IGES, STL, SVG, DXF, OBJ, IFC, DAE ja moniin muihin, mikä mahdollistaa sen saumattoman integroinnin myös muihin järjestelmiin. Videoita ja ohjeita löytyy netistä hyvin paljon ja monenlaiseen käyttöön liittyvää asiaa löytyy heti. Tästä pääset hyvin alkuun. Sen voit ladata ilmaiseksi FreeCAD:n sivuilta. Lue lisää FeeCAD:sta.

FreeCAD ketterästi käyttöön

Tilavin Oy:stä Paavo Kujalalla on kolmenvuosikymmenen kokemus teollisuuden suunnitteluohjelmistoista. Hänellä on myös useiden vuosien kokemus 3D mallinnuksesta FreeCAD:lla. Hän auttaa sinua ottamaan hallitusti käyttöön 3D-mallinnuksen ketterällä menetelmällä. Lue lisää.