Kouriintuntuvaa tuotemodulointia

Kouriintuntuvaa tuotemodulointia

Toistakymmentä aikuista ihmistä rakentelemassa Lego-palikoilla. Kaikki tuntuvat olevan tosissaan, suunnitelmia skissataan paperille ja nimikkeiden määriä kirjataan ylös. Mistä on kyse?

– Päätimme kokeilla nyt syksyllä 2019 uutta ModulMatch -tuotemoduloinnin simulointipeliä, kertoo tapahtuman järjestänyt, pietarsaarelaisen kehittämisyhtiö Concordian Kari Myllymäki.

ModulMatch-pelissä simuloidaan yritysten tuotekehitystä ja perehdytään modulaarisiin tuoterakenteisiin. Usean vuoden prosessi on tiivistetty yhteen päivään. Tällä tavalla syy-seuraussuhteet tulevat myös selkeästi esille. Pelin aikana tuotteita, niiden kustannuksia ja läpimenoaikoja arvioidaan tärkeimpien tunnuslukujen avulla.

”Kiinnostavaa ja hyödyllistä. Tämä koskee suoraan omia työtehtäviäni.”

Autenttinen osallistujakommentti

– Mielestäni tunnusluvut ja niiden paraneminen kierros kierrokselta kuvaavat erittäin hyvin todellisuutta, Myllymäki kertoo.

Päivän viimeisenä tehtävänä oli uuden tuotteen kehittäminen. Kun aikaisemmat tuotteet on optimaalisesti suunniteltu ja toteutettu, on uuden tuotteen kehittäminen todella tehokasta. Tämä yllätti jopa pelitapahtuman vetäjän Ilkka Klemetin.

– Tehtävään kului vain viidesosa siihen varatusta ajasta. Ja mikä parasta, tuotesarjan uusin ja suurin malli osoittautui kustannuksiltaan pienemmäksi ja laadullisesti paremmaksi kuin alkuperäiset tuotteet, joista peli lähti liikkeelle, Klemetti toteaa.

Osallistujien palaute oli erittäin positiivinen.

– Aiomme ilman muuta järjestää samanlaisen pelitapahtuman keväällä, Myllymäki kertoo.

”ModulMatch-peli on mielenkiintoinen ja innostava tapa tutustua modulointiin. Se antaa tietoa ja ajatuksia yrityksien tuotekehitykseen. Voin suositella tätä koulutusta muillekin.”

Kari Myllymäki, Concordia

Ilkka Klemetti 14.10.219