Tilavin Oy

Tuotetiedon hallintaa

Mitä etsit?

Tuotteiden, kokoonpanojen tai osien tietojen löytämien on joskus vaikeaa. Sama ongelma vaivaa suunnittelua, tuotantoa ja myyntiä niin kuin yrityksen johtoakin. Tietojen tallennuksen vaihtuminen paperilta tiedostoihin ei ole parantanut tiedon löydettävyyttä. On tutkittu, että insinöörin työajasta tiedon etsimiseen ja jakeluun kuluu 24%. Työn tekemiseen, joka on tehty jo aiemmin insinööriltä kuluu 21%. Lähes puolet suunnittelun palkkakustannuksista menee hukkaan vain sen takia, että oikeat tiedot eivät ole heti käsillä. Samasta syystä palkkakustannuksia haaskaantuu yrityksen muilla osa-alueilla. Elämme tietoyhteiskunnassa, mutta tämä tilanne vaikuttaa edelleen monessakin yrityksessä.

Tiedot esiin heti!

Oletko ajatellut tilannetta, jos oikeat tiedot olisivat yrityksessäsi heti saatavilla. Mitä tarvitsetkin, tuotteen oikeat piirustukset liitetietoineen näkyviin heti, napin painalluksella. Miltä kuulostaa? Mitä tämä vaikuttaisi yrityksenne kustannusrakenteeseen? Ja samalla kertaa suunnittelutyökin tehokkuus tuplaantuisi. Vaikutus olisi valtava kaikille osastoille.

Voit itsearvioida yrityksesi tuotetiedon hallintaa ilmaisella testilomakkeella Lataa itsearviointilomake tästä.

Tuotetiedon hallinta, PDM, mitä se on?

Tuotetiedon hallinta (PDM) (engl. Product Data Management) tarkoittaa ohjelmistoympäristöä, joilla hallitaan keskitetysti yrityksen tuotteisiin liittyvää tietoa ja tiedostoja. PDM on osa tuotteen elinkaaren hallintaa. (Lähde: wikipedia Tuotetiedon hallinta)

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että PDM järjestelmän avulla käytetään ja tallennetaan yhteiselle automaattisesti varmistetulle palvelimelle keskitetysti kaikkea tuotetietoon liittyviä dokumentteja, piirustuksia, CAD-tiedostoja, laskentatiedostoja, testiraportteja, standardeja ja osanimikkeitä. Kaikki tuotetieto on oikealla tasolla, osien tiedot osien alla ja tuotteen tiedot tuotetasolla. Ja järjestelmä huolehtii siitä, että tuotetiedon viimeisin oikea tieto on käytettävissä niillä toimihenkilöillä, joille on annettu oikeudet käsitellä tietoja. Tuotetieto on vain yhdessä paikkaa ja järjestelmä pitää huolen, ettei päällekäisyyksiä tai versio sekannuksia tule. PDM järjestelmällä voidaan hallita CAD-tiedostoja ja jakaa niistä esikatselukuvia niille, joilla CAD ohjelmaa ei ole. Näin PDM järjestelmän avulla koko yrityksen hekilöstö ja tarvittaessa alihankkijat löytävät helposti ja näkevät tarpeelliset suunnittelutiedot.

Tuotteen elinkaaren hallinta, PLM, mitä se on?

Tuotteen elinkaaren hallinta, PLM (engl. Product Lifecycle Management), pyrkii ohjelmistokokonaisuuksien avulla hallitsemaan kaikki tuotteeseen liittyvät tiedot ja suunnitteluprosessit. Ohjelmisto kerää kaikki tuotteeseen liittyvät tiedot yhteen tietojärjestelmään, koko toimintaketjun helposti saavutettavaksi. Järjestelmä tukee verkostoitumista: tuotetiedon hajautettua tuottamista, hallintaa, jakelua ja käyttöä. Elinkaarensa aikana tuote käy läpi eri vaiheita: määrittely, suunnittelu, tuotanto, huolto ja käytöstä poisto. Tuotteen elinkaaren hallinta (PLM) huolehtii tuotetietojen käytettävyydestä tuotteen elinkaaren kaikissa toiminnoissa ja toimintojen rajapinnoissa. (Lähde: wikipedia Tuotteen elinkaaren hallinta)

Tuotetiedon hallintajärjestelmä helposti, vaivattomasti ja varmasti käyttöön

Nyt on saatavilla matalan kynnyksen tuotetiedon hallintajärjestelmiä, jotka hallinnoivat oikea-aikaisesti tuote-, palvelu-, prosessi-, dokumentti- ja piirustustietoja. Tiedot ovat oikeassa paikassa ja näkyvät vain valituille käyttäjille turvallisesti. Tuotetiedon hallintajärjestelmä saattaa tuntua monimutkaiselta ja kalliilta, mutta onneksi se ei ole sitä. Aras PLM järjestelmä on helppo oppia ja nopea ottaa käyttöön. Lisäksi se on avoin ja lisenssivapaa ohjelma. Siinä maksavat vain asennus, käyttöönotto ja palvelinvuokra yritykselle. Minimiasennuksessa ohjelmalisenssi on ilmainen. Meidän palvelumme avulla otat Aras PLM järjestelmän käyttöön nopeasti ja varmasti.  Katso esite.

Käytämme käyttöönottopalvelussamme ketterää menetelmää, joka on kustannustehokas ja nopea tapa ottaa Aras PLM järjestelmä käyttöön. Ota yhteyttä

Tilavin Oy,  Alajärvi  yhteystiedot

Miksi Aras PLM

Lisenssimaksuton täysiverinen Enterprise PLM
✓ Valmiit OOTB helposti konfiguroitavat ratkaisut juuri teidän yrityksenne tarpeisiin
✓ Moderni PLM uusimmalla tekniikalla
✓ Maailmanlaajuinen Aras Community, jossa tuhannet käyttäjät jakavat ideoita ja ratkaisuja
✓ Maailmanlaajuinen tukipalvelu useilla kielillä
Aras on täysin lisenssimaksuton PLM-järjestelmä, nyt ja aina. Voit jopa ladata, asentaa ja ottaa käyttöön Open-version Araksen sivuilta itse. Ilmaiseksi.

Aras on PLM alusta, päälle voit rakentaa periaatteessa mitä vain, kun tarvitset asioita, joiden välille tarvitset relaatioita. Arakselta löytyy myös paljon valmiita ratkaisuja ja nämä kaikki ovat tietysti konfiguroitavissa tarpeidenne mukaan.

Aras moduulit ja ratkaisut

▪ Tuote ja tuoterakenteen hallinta – ilmainen
▪ Palvelujen hallinta –ilmainen
▪ Elinkaaren hallinta – ilmainen
▪ Työkierrot- ilmainen
▪ Oikeuksien hallinta – ilmainen
▪ Muutoksen hallinta – ilmainen
▪ Konfiguraatioiden hallinta – ilmainen
▪ Komponenttien materiaalitietojen hallinta – ilmainen
▪ Dokumenttien hallinta – ilmainen
▪ Vaatimusten hallinta – ilmainen
▪ Projektien hallinta – ilmainen
▪ Laatuprosessit (APQP, CAPA, RCA, DFMEA/PFMEA) – ilmainen
▪ Valmistusprosessien suunnittelu – ilmainen
▪ Systeemisuunnittelu
▪ xCAD integraatiot (lähes kaikki CAD ohjelmistot)
▪ Office integraatio
▪ ERP integraatiot yms.
▪ Monikielisyystuki
▪ Raportointipalvelut

Aras jälleenmyyjä Suomessa