Tilavin Oy

Tuotteiden modulointi

Enemmän valmista vähemmällä!

Asiakaskohtaisten tuotteiden suunnittelu ja valmistus ottaa joskus koville. Se kuormittaa suunnittelua ja se aiheuttaa tuotannossa monenlaista hämminkiä. Kaiken lisäksi kustannukset eivät tahdo pysyä aisoissa. Eikä aikataulut. Tuotteiden modulointi saattaa olla ratkaisu näihin ongelmiin. Siinä tuote jaetaan enemmän tai vähemmän vakioihin rakenneosiin, moduleihin, joista voidaan nopeasti koota kuhunkin asiakastarpeeseen sopiva tuote. Koska modulit itsessään ovat valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia, niihin liittyvät kaikki sarjatuotannon edut. Ja koska lopputuote kootaan näistä moduleista, voidaan vaihtelevatkin asiakastarpeet tyydyttää yksilöllisesti. Modulaarisista tuoterakenteista on merkittävää hyötyä, vaikka tuotteita ei muunneltaisikaan asiakaskohtaisesti.

Ensimäisessä kuvassa on kaksi kuvitteellista saman sarjan tuotetta, Green 140 ja Green 100. Kuhunkin laitteeseen tarvitaan 15 tai 16 erilaista osaa eli nimikettä. Yhteensä näihin kahteen laitteeseen tarvitaan 29 nimikettä.
Toisessa kuvassa on vastaavat tuotteet, Red 140 ja Red 100. Kuhunkin laitteeseen tarvitaan yhtä paljon nimikkeitä kuin Green-sarjan tuotteisiin. Mutta yhteensä näihin kahteen laitteeseen tarvitaankin vain 16 nimikettä.
Kuvitteelliset tuotesarjat esittävät tuotemoduloinnin vaikutusten hyötyjä tuotteen läpimenoaikaan ja toimitusaikaan.
 Tuotesarja GreenTuotesarja Red
RakenneperiaateTehdään raaka-aineista ja asiakaskohtaiset versiot suunnitellaan työpiirustuksineen.
Tuotteet kootaan etukäteen suunnitelluista moduleista. Asiakaskohtaiset versiot kootaan moduleista
Nimikkeitä per tuote16 ja 1512 ja 15
Nimikkeitä koko tuotesarjassa2916
Tuotteiden yhteispaino172102
Tuotannon läpimenoaika per tuote4 tuntia30 minuuttia
Tyypillinen toimitusaika1 viikko1 päivä

Miten on mahdollista, että vastaavat tuotteet voidaan valmistaa puolet pienemmällä nimikemäärällä? Vastaus on moduloinnissa. Red-sarjan tuotteiden rakenteet ovat moduloituja. Samoista moduleista voidaan helposti koota vielä lisää tuotevariaatioita.

Tuotemoduloinnista on yrityksellesi rahan arvoista hyötyä. Lue lisää.

Me autamme moduloimaan.

Me olemme kymmenien vuosien kokemuksella auttaneet asiakkaitamme kehittämään parempia ja edullisempia tuotteita. Anna meidän auttaa sinuakin ottamaan ratkaisevat askeleet parempaan kannattavuuteen ja lisääntyvään myyntiin.

Ota yhteyttä.